Bezoekadres: Hardenbrinkweg naast 24, Nunspeet  |  033 - 2454790

Wie zijn wij?

De Boonekamp VOF is opgericht door Myrjam Bakker-Boone en met de twee neven Ing. Nils de Koning en Lars de Koning is een vennootschap onder firma aangegaan.


De oprichtster is op een steenworp afstand geboren vanaf het perceel aan de Hardenbrinkweg te Nunspeet.

Tijdens de reizen die zij met haar man Ing. Henk J. Bakker maakte door Frankrijk werden zij steeds enthousiast over de walnotenboomgaarden daar. Maar daar iets beginnen had betekend dat er verhuisd moest worden en dat was geen goed idee.

Die inspiratie werd echter weer actief toen een van de twee neven, Lars in dit geval, vertelde over zijn werk op zijn vrije zaterdagen bij de Smallekamp. Daar leerde hij veel over de walnotenteelt.                                                                                           

Broer Nils, die tropische bosbouw studeerde in Velp, raakte ook in de ban van de walnoot en studeerde af op dit onderwerp na een stage onderzoek naar walnotenteelt in Catalonië, Spanje. 

Myrjam Bakker-Boone bedacht dat in een landje dat zij bezat in Daarle misschien ook wel walnoten konden worden geteeld. Maar de bestemming was daar natuur en dat bleef zo. Dus op zoek naar andere grond en zo kwam deze grond naast De Smallekamp in beeld. Daarmee sneed het mes aan twee kanten: de Boonekamp maakt gebruik van het entmateriaal van De Smallekamp en De Smallekamp kan wat zij enten en verkopen zien uitgroeien tot volwassen bomen.

Gekozen is voor biologische teelt. De rij bomen die langs het pad staan zijn de moederbomen voor het entmateriaal van De Smallekamp. Er staan naambordjes bij de voeten van de bomen.